Na vrh

Kako odabrati kvalitetne vrećice za pakiranje lješnjaka?

Kanpak 15. svibnja 2023.

U proizvodnji lješnjaka, odabir pravih vrećica za pakiranje može biti ključan faktor za održavanje kvalitete i svježine proizvoda. Ipak, s obzirom na to da je na tržištu dostupan velik izbor ambalaže i pakiranja, odabir idealnih može predstavljati pravi izazov. U ovom blogu navest ćemo nekoliko faktora na koje biste trebali obratiti pažnju pri odabiru vrećica za pakiranje lješnjaka kako biste očuvali njihovu kvalitetu.

Materijal vrećica je važan

Jedan od najvažnijih čimbenika pri odabiru vrećica za pakiranje lješnjaka je materijal od kojeg su izrađene. Najčešće korišteni materijali za pakiranje lješnjaka su papir i različite vrste plastike. Iako je prednost papirnatih vrećica to što su prirodne i biorazgradive, bez adekvatnog zaštitnog sloja, one mogu biti osjetljive na vlagu. Plastične vrećice za pakiranje lješnjaka s druge strane su izdržljivije i otpornije na vanjske utjecaje, no ako nije riječ o reciklabilnom materijalu, mogu biti štetne po okoliš. Idealno ekološki prihvatljivo, a kvalitetno rješenje su papirnate vrećice s biorazgradivim unutarnjim zaštitnim slojem od PLA.

kako-odabrati-kvalitetne-vrecice-za-pakiranje-ljesnjaka-kanpak-inovativna-pakiranja_bijela_boja
Svijetla boja vrećice za lješnjake pogodna je za skladištenje na suncu.

Veličina vrećica mora odgovarati količini lješnjaka

Kada odabirete vrećice za pakiranje lješnjaka, veličina vrećica također može biti važna. Vrećice bi trebale biti dovoljno velike za željenu količinu lješnjaka, ali ne i prevelike kako bi se izbjeglo gomilanje. Previše komprimirani lješnjaci mogu se deformirati ili čak propasti, dok premale vrećice mogu biti neučinkovite u zaštiti proizvoda tijekom transporta.

Gomilanje lješnjaka u vrećicama može izazvati propadanje.
Gomilanje lješnjaka u vrećicama može izazvati propadanje.

Zatvaranje vrećica mora biti učinkovito

Kvalitetne vrećice za pakiranje lješnjaka trebale bi imati učinkovit sustav zatvaranja koji će spriječiti ulazak vlage i zraka. Neki od najčešćih načina zatvaranja vrećica su trakice za zatvaranje, ziplock vrećice te termoskupljajuće vrećice. Odaberite vrstu zatvaranja ovisno o vašim potrebama i preferencijama.

Boju vrećica prilagodite uvjetima u skladištu

Vjerovali ili ne, boja vrećica za pakiranje lješnjaka također može biti važna. Svjetlije boje poput bijele boje mogu reflektirati sunčevu svjetlost i spriječiti pregrijavanje proizvoda dok tamnije boje poput crne mogu apsorbirati sunčevu svjetlost i pomoći u održavanju temperature lješnjaka. No tu postoji i mogućnost zadržavanja topline, što može dovesti do bržeg kvarenja. Iz tog je razloga važno da boju birate prema mjestu u kojem ćete skladištiti proizvode. Prema preferencijama izaberite vrećice s prozorom ili bez prozora.

Kvalitetno zatvaranje spriječit će ulazak vlage i zraka u vrećice s lješnjacima.
Kvalitetno zatvaranje spriječit će ulazak vlage i zraka u vrećice s lješnjacima.

Istaknite svoj brend tiskom

Kada se bavite proizvodnjom lješnjaka, personalizirane vrećice s otisnutim logom korisne su i za vaše promoviranje i brendiranje te isticanje u moru konkurencije.

Odabir idealnih vrećica za pakiranje lješnjaka ovisi o različitim faktorima kao što su materijal, veličina, način zatvaranja, boja te mogućnost tiska. Odaberite vrećice koje će zaštititi vaše proizvode i zadržati ih svježima tijekom transporta i skladištenja, dok istovremeno odgovaraju vašim potrebama i budžetu.

Zatrebate li pomoć u odabiru pravih vrećica za pakiranje lješnjaka, obratite se stručnjacima u tvrtki Kanpak d.o.o., koji će vam rado pomoći pri odabiru najboljih rješenja za vaše potrebe.