Na vrh

Četiri savjeta za odabir dobitnih boja za platnene vrećice s tiskom

Tajana Pavlović 29. svibnja 2023.

Kod tiska na platnenim vrećicama, boje su jedan od najvažnijih elemenata za postizanje kvalitetnog i upečatljivog dizajna. U Kanpaku nudimo širok izbor platnenih vrećica u raznim bojama koje možete dodatno ukrasiti tiskom. Međutim, odabir boja za tisak može biti izazovan i treba uzeti u obzir nekoliko faktora. U nastavku ćemo objasniti koje boje se međusobno slažu za platnene vrećice s tiskom kako biste postigli željeni efekt.

Efekt suprotnih nijansi

Prvo što treba uzeti u obzir prije odluke za tisak je boja same vrećice. Ako je riječ o vrećici tamne boje, tiskanje svijetle boje lakše će se istaknuti i biti vidljivije. S druge strane, ako je riječ o svijetloj vrećici, tisak u tamnijim nijansama bit će bolji izbor. Dakle, bitno je da boja tiska i boja vrećice kontriraju jedna drugoj kako bi se stvorio upečatljiv i efektan dizajn.

Pamučna vrećica s tiskom

Komplementarne boje 

Želite li se poigrati s bojama, možete razmotriti kombinacije komplementarnih boja poput crvene i zelene, žute i ljubičaste ili plave i narančaste. Korištenjem komplementarnih boja u tisku na platnenim vrećicama zasigurno ćete stvoriti zanimljiv vizualni efekt i privući pažnju krajnjih korisnika. Važno je samo da čitav dizajn ima smisla i da ističe vrijednosti vašeg brenda.

Psihologija boja

Faktor koji također treba uzeti u obzir prilikom odluke za tiskanje platnenih vrećica je psihologija boja. Svaka boja ima svoje značenje i može utjecati na percepciju proizvoda kod krajnjih korisnika. Primjerice, plava boja se često povezuje s povjerenjem i sigurnošću, dok se crvena boja povezuje s energijom i uzbuđenjem. Uz pravilno planiranje, tisak na platnenim vrećicama u bojama može biti izvrsna marketinška strategija za promociju vrijednosti vašeg brenda. Iz tog je razloga važno razmisliti o vrsti poruke koju želite prenijeti sa svojim platnenim vrećicama. 

Pamučne vrećice s tiskom

Prilagodite proizvod krajnjem korisniku

Pri odabiru idealne grafike za platnene vrećice s tiskom, važno je razmotriti vrstu proizvoda koji se pakiraju u vrećice kao i profil krajnjeg korisnika. Primjerice, ako će se u vrećice pakirati proizvodi za djecu, živopisne i svijetle boje privući će njihovu pažnju. S druge strane, ako se radi o luksuznim proizvodima, jednostavniji i elegantniji dizajn bit će prikladniji.

Na Kanpak shopu možete naručiti tisak na platnenim vrećicama u raznim bojama, uključujući bijelu, crnu, crvenu, žutu, plavu, zelenu i druge. Naš tim stručnjaka za dizajn i tisak može vam pomoći u odabiru najbolje kombinacije boja za potrebe vašeg brenda.