Na vrh

Na što obratiti pažnju kod odabira transportnih vrećica?

Tajana Pavlović 26. svibnja 2023.

Iako se kod dostave često u fokus stavlja sam proizvod, transportne vrećice vrlo su važan dio logistike i distribucije na koji trebamo obratiti posebnu pažnju. S obzirom na to da služe za prijevoz različitih predmeta i proizvoda na siguran način, odabir odgovarajuće vrećice iznimno je važan. Evo što sve trebate imati na umu pri odabiru pogodne kurirske vrećice:

Način dostave je važan faktor 

Kod odabira transportne ambalaže, važno je uzeti u obzir i način dostave. Prevoze li se vaši proizvodi zrakoplovom, odaberite transportne vrećice koje su izrađene od materijala koji su prihvaćeni od strane avio kompanija. Riječ je o materijalima koji su otporni na probijanje i lomljenje, što omogućuje siguran prijevoz. Osim na način prijevoza, važno je voditi brigu o samoj osjetljivosti proizvoda. Primjerice, kod transporta hrane ili elektronike. Važno je da vrećica ima dodatnu zaštitu od udaraca i vibracija kako se kvaliteta proizvoda tijekom dostave ne bi narušila.

Transportne vrećice
Ovisno o proizvodima koje dostavljate, izaberite prikladan materijal kurirskih vrećica.

Fleksibilnost je prednost

Baš poput transportnih kutija, transportne vrećice mogu se koristiti za različite vrste proizvoda. Najčešće su to tekstil, obuća, hrana, kozmetika, elektronika i drugi predmeti. Ipak, u usporedbi s transportnim kutijama, jedna od glavnih prednosti transportnih vrećica je njihova fleksibilnost. Za razliku od kutija, vrećice ne zauzimaju mnogo prostora. Pritom je važno odabrati prigodnu dimenziju vrećice koja će se prilagoditi proizvodu i na taj način ga dodatno zaštititi od oštećenja. Kanpak transportne vrećice dolaze u različitim dimenzijama i oblicima, što omogućava prilagođavanje svakoj vrsti proizvoda.

Vodootporne vrećice su poželjne

Iako nije uvijek neophodna, jedna važna i poželjna karakteristika transportnih vrećica je njihova vodootpornost. U slučaju da se vaši proizvodi transportiraju u kišnim uvjetima, važno je da su zaštićeni od vlage. Naše vodootporne transportne vrećice pružaju visoku razinu zaštite od vlage i kiše. Zahvaljujući neprozirnosti, vaši proizvodi bit će sigurni i od neželjenih pogleda.

Zaštitna folija kurirske vrećice štiti od nepoželjnih pogleda.

U Kanpak asortimanu proizvoda pronaći ćete kurirske papirnate i vrećice od recikliranog LDPE. Obje vrste vrećica su ekološki prihvatljive, ali i izrazito izdržljive čime omogućuju siguran transport vaših proizvoda. Dvoumite li se još uvijek oko svojeg odabira, naš tim stručnjaka stoji vam na raspolaganju za savjete i pomoć pri odabiru najbolje transportne vrećice za vaše potrebe.