Na vrh

Vrećice za pakiranje brašna: Kako materijal može očuvati proizvod

Tajana Pavlović 24. svibnja 2023.

Osim kvalitete brašna, kod pakiranja je važna i kvalitetna ambalaža. Osim što ambalaža i vrećice za pakiranje brašna moraju čuvati svježinu i nutritivne vrijednosti proizvoda, njihova uloga je i olakšati transport proizvoda do krajnjeg kupca. Jedan od ključnih faktora učinkovitog pakiranja prema tome je odabir pravih i kvalitetnih vrećica. U ovom blogu istražit ćemo različite vrste pakiranja i otkriti ono najbolje za vaše brašno.

Papirnate vrećice

Kao i za mnoge druge prehrambene proizvode, papirnate vrećice popularan su izbor i za pakiranje brašna iz nekoliko razloga. Prije svega, papir od kojeg su izrađene je ekološki prihvatljiv materijal koji se lako reciklira te na taj način ne šteti prirodi. Osim toga, papirnate vrećice pružaju dobru zaštitu od vlage i tako dugoročno održavaju svježinu brašna. Odlučite li se brašno pakirati u papirnate vrećice, idealne pronađite u Kanpak ponudi. Ekološki prihvatljive papirnate vrećice različitih veličina i debljina s razlogom su jedan od najtraženijih proizvoda u našem širokom asortimanu.

Papirnate vrećice za pakiranje brašna

Plastične vrećice

Iako se radi na smanjenju proizvodnje i uporabe plastičnih vrećica, i takva vrsta ambalaže ima svoje prednosti kada je riječ o pakiranju brašna. Osim što su izrazito izdržljive, plastične vrećice su vodootporne te štite proizvod od vanjskih utjecaja. U Kanpak asortimanu pronaći ćete visokokvalitetne i ekološki prihvatljive prozirne vrećice od reciklabilnog EVOH materijala koje su pogodne za pakiranje brašna. Ove vrećice imaju dobru prozirnost i mogu se hermetički zatvoriti, čime se osigurava svježina i kvaliteta brašna.

Višeslojne vrećice

Za one koji traže dodatnu zaštitu i trajnost pakiranih proizvoda, višeslojne vrećice su odličan izbor. Ove vrećice najčešće su izrađene od kombinacije papira i plastike te pružaju izuzetno dobru barijeru protiv vlage, svjetlosti i kisika. Kanpak višeslojne vrećice posebno su dizajnirane za pakiranje brašna i drugih prehrambenih proizvoda. Kvalitetan sloj zaštitit će vrećice od probijanja masnoće i rasipanja proizvoda, a naše višeslojne vrećice dolaze i u potpunosti ekološki prihvatljivim varijantama. One imaju visoku čvrstoću i otpornost na kidanje, što ih čini idealnim za dugotrajno čuvanje brašna.

Papirnate troslojne vrećice

Vakuum vrećice

Jedan od popularnijih izbora za pakiranje brašna su i vakuumske vrećice koje omogućuju uklanjanje zraka iz vrećice, čime se produžuje rok trajanja proizvoda. Ove vrećice su obično, baš poput višeslojnih papirnatih vrećica, izrađene od višeslojnog materijala koji pruža izvrsnu barijeru protiv vlage, kisika i svjetlosti. 

 

Kada je u pitanju pakiranje brašna, odabir pravih vrećica je ključan faktor za očuvanje svježine i kvalitete proizvoda. U Kanpaku možete pronaći veliku ponudu kvalitetnih vrećica za pakiranje brašna koje će odgovarati Vašim potrebama. Naše vrećice izrađene su od visokokvalitetnih materijala koji pružaju pouzdanu zaštitu. Ako niste sigurni oko izbora vrećica, javite nam se za savjet pri odabiru.